نمایندگی تعمیرات پرینتر شارپ

نمایندگی تعمیرات پرینتر شارپ

ساخت وبلاگ

امکانات وب

همه چیز درباره پتاسیم هیدروکسید

پتاسیم هیدروکسید ترکیبی معدنی با فرمول KOH است که بیشتر با نام پتاس شناخته می‌شود. پتاس در کنار سدیم هیدروکسید یا سود سوزآور (NaOH) از قوی‌ترین بازها به شمار می‌روند.

پتاسیم هیدروکسید استفاده‌های صنعتی بسیاری دارد که بیشتر این کاربردها بر پایه‌ی خاصیت سوزآوری و واکنش با اسیدها است. برآورد تولید جهانی پتاسیم هیدروکسید در سال ۲۰۰۵ حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تن بود. به طور کلی در سطح جهانی، تولیدات سدیم هیدروکسید حدوداً ۱۰۰ برابر بیشتر از تولیدات پتاسیم هیدروکسید است.

از دیگر مصارف شایان‌ذکر پتاس می‌توان به این موضوع اشاره کرد که از آن در تولید اکثر صابون‌های مایع و همچنین برای تولید بسیاری از مواد شیمیایی حاوی پتاسیم استفاده می‌شود. پتاسیم هیدروکسید جامد و سفید رنگ بوده و به شکل خطرناکی خاصیت خورندگی دارد. بیشتر نمونه‌های تجاری این ماده‌ی شیمیایی در حدود ۹۰ درصد خلوص دارند و ۱۰ درصد دیگر حاوی آب و کربنات‌ها است.

کاربرد هیدروکسید پتاسیم در صنایع صنعتی

پتاس یا هیدروکسید پتاسیم کاربردهای مختلفی در صنعت، کشاورزی و پزشکی دارد. از این ماده در تولید صابون و مواد شوینده استفاده می‌شود. همچنین در تولید کودهای کشاورزی و استفاده در زمینه پزشکی و آزمایشگاهی کاربرد دارد.

اين ماده اغلب به‌عنوان كود شيميايي در صنايع كشاورزي به كار گرفته مي‌شود. مهم‌ترين تركيبات پتاس عبارتند از كلرور پتاسيم، سولفات پتاسيم ـ سولفات پتاسيم - منيزيم، سولفات پتاسيم و نيترات پتاسيم. پتاس در سنگ‌هاي رسوبي آذرين، دگرگوني و به صورت محلول در آب درياها و شورابه‌ها موجود است. بزرگ‌ترين منبع تأمين كننده آن، نهشته‌هاي رسوبي و تبخيري هستند.

مشخصات فیزیکی هیدروکسید پتاسیم

هیدروکسید پتاسیم از قوی ترین بازها میان سایر مواد شیمیایی می باشد، ساختار آن شامل یک پیوند یونی مابین کاتیون فلزی پتاسیم و آنیون هیدروکسیل بوده و ساختمان آن به صورت کریستال لوزی وجه می باشد. جرم مولکولی هیدروکسید پتاسیم 56,1056 و چگالی آن 2044 گرم بر سانتی متر مکعب می باشد.

دمای ذوب هیدورکسید پتاسیم 360 درجه سانتی گراد و نقطه جوش آن 1327 درجه سانتی گراد می باشد و همچنین قدرت انحلال پذیری آن در دمای 25 درجه سانتی گراد به میزان 121 گرم بر 100 لیتر آب می باشد. هیدروکسید پتاسیم قابلیت اشتعال نداشته و در الکل، پلیسرول محلول، دراتر و آمونیاک نامحلول می باشد. هیدروکسید پتاسیم همانند هیدورکسید سدیم به هنگام انحلال در آب از خود گرما تولید می کند.

تماس آن با دست آن را به راحتی محلول شکل در آورده، دست را چرب کرده و باعث ایجاد صابون می گردد. جالب است بدانید که تولید صابون نیز از تماس چربی از جمله چربی دست با هیدورکسید پتاسیم به وجود می آید. هیدروکسید پتاسیم در تماس با دی اکسید کربن موجود در هوا امکان تبدیل به کربنات پتاسیم را دارد. شایان ذکر است محلول های هیدروکسید پتاسیم با غلظت در حدود 0.5 درصد با پوست تحریک کننده و با غلظت های بالاتر از 2 درصد خورنده هستند.

از ویژگی های بارز هیدورکسید پتاسیم می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

خوردنگی بالا

قابلیت قلیایی بالا

توانایی واکنش با سایر مواد

بالابودن میزان انحلال در آب

ثبات حرارتی بالا

نقظه ذوب پایین

قابلیت واکنش با اسیدها

خرید هیدروکسید پتاسیم

https://sharp-printer.niloblog.com/p/24/%D8%A2%D8%B4%D9%86%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B1%D8%AF%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%AA%D8%A7-%D8%B3%D9%88%D9%84%D9%81%DB%8C%D8%AA-%D8%B3%D8%AF%DB%8C%D9%85.html

نمایندگی تعمیرات پرینتر شارپ...
ما را در سایت نمایندگی تعمیرات پرینتر شارپ دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : پوران دخت خدابخش بازدید : 103 تاريخ : سه شنبه 23 فروردين 1401 ساعت: 17:00

آشنایی با کاربردهای متا بی سولفیت سدیم

Smbs پودری سفید رنگ و کریستالی است که بویی همانند گوگرد دارد.

این ماده غیر آلی دارای فرمول شیمیایی آن Na2O5S2 می باشد و با کارکردهای آنتی اکسیدان، نگهدارنده و ضد عفونی کننده، در صنایع گوناگونی کاربرد دارد.

سدیم متا بی سولفیت، نمک سدیم معدنی است که از ترکیب یون های سدیم و دی سولفیت با نسبت1:2 تشکیل گردیده است. این ماده تجزیه شونده در دمای بالاتر از 120 درجه ساتی گراد، با نام های گوناگونی شناخته میشود. از جمله سدیم پیروسولفیت. نمک دی سدیم اسید پیروسولفوروز؛ اسید دی سولفور ، نمک دی سدیم ، اسید پیروسولفور ، نمک دی سدیم؛ دی سولفیت سدیم؛ پیروسولفیت سدیم؛ دی سولفیت سدیم؛ برخی رادر زیر بیان می کنیم:

Pyrosulfurous acid, disodium salt

E223 (In food Industries)

Disodium metabisulfite (metabisulphite)

Sodium metabisulphite (MBS)

Sodium bisulfite, anhydrous

Sodium pyrosulfite (pyrosulphite)

Disodium pyrosulfite

خواص فیزیکی، شیمیایی و مشخصات ظاهری 

1- این ماده دارای فرمول شیمیایی Na2S2O5 و وزن مولکولی 190.095 گرم بر مول است.

2- کریستال یا پودری سفید رنگ است که کمی دارای بوی گوگرد نیز می باشد.

3- نقطه ذوب این ماده بیشتر از 302 درجه فارنهایت می باشد.

4- مقدار حلالیت این ماده در آب در حدود 66.7 گرم در 100 گرم آب در دمای 25 درجه سانتی گراد می باشد.

5- دارای چگالی ویژه 1.4 در دمای 25 درجه سانتی گراد می باشد.

6- محلول 10 درصد این ماده دارای  PH‌ برابر با 4 تا 5.5 می باشد.

کاربرد های سدیم متا بی سولفیت در صنایع غذایی 

ضدعفونی و از میان بردن میکروبها 

این ماده از افزودنیهای مجاز خوراکی است و از رشد قارچ و کپک و میکروب مضر جلوگیری می کند؛ بنابراین در صنایع

تقطیر و عرقگیری نیز می توان از آن بهره برد و ظروف را با آن استریل و ضدعفونی نمود.

جلوگیری از فساد و حفظ رنگ مواد غذایی 

سدیم متا بی سولفیت موجب روشنی رنگ محصول می گردد و از خرابی آنها جلوگیری می کند . بنابراین احیا کنندگی قوی در این ماده وجود دارد، که موجب مهار روند عملکرد پلی فنیل اکسیداز می شود. جالب این است که 0.0001% از متا بی سولفیت سدیم، می تواند تا 20% از فعالیت این آنزیم را کاهش دهد.

افزایش ماندگاری 

این ماده در تولید شیرینی و کراکر استفاده دارد؛ زیرا ماده ای کاهش دهنده در خمیر است. SMBS

ماده نگهدارنده است، به همین جهت افزایش ماندگاری فرآورده های گوشتی مانند سوسیس و کالباس و همبرگر ها و همینطور برای جلوگیری از فاسد شدن مواد غذایی، همانند سرکه و آبلیمو میوه جات خشک میگو و غیره به کار می رود.

https://sharp-printer.niloblog.com/p/23/%D9%84%D8%B3%DB%8C%D8%AA%DB%8C%D9%86-%DA%A9%DB%8C%DA%A9-%D8%B4%DB%8C%D8%B1%DB%8C%D9%86%DB%8C-%D8%AA%D8%A7%D8%AB%DB%8C%D8%B1%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF.html

نگهداری از مواد خشک 

همینطور به عنوان نگهدارنده مواد غذایی خشک مانند چیپس ها و پودر نوشیدنی ها مورد استفاده قرار می گیرد.

وجود خواص آنتی اکسیدانی در سدیم متا بی سولفات، آن را به یک نگهدارنده برای محصولات پخته شده میوه های خشک و مربا تبدیل نموده است.

خرید متا بی سولفیت

نمایندگی تعمیرات پرینتر شارپ...
ما را در سایت نمایندگی تعمیرات پرینتر شارپ دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : پوران دخت خدابخش بازدید : 175 تاريخ : سه شنبه 23 فروردين 1401 ساعت: 16:55

لسیتین در کیک و شیرینی چه تاثیری دارد؟

لسیتین فسفولیپیدی است که در تمام موجودات زنده یافت می‌شود. این ماده مخلوطی از دی گلیسرید اسیدهای چرب استئاریک، پالمیتیک و اولئیک با استر کولین اسید فسفریک است. بدن قادر به ساختن لسیتین است.

لسیتین به عنوان یک امولسیفایر، باعث گسترش یکنواختی مواد تشکیل دهنده می شود و در انواع محصولات نانوایی و پخت کیک و شیرینی استفاده می شود.

در کیک، بیسکویت و کوکی ها، با وجود کاربرد لسیتین می توان استفاده از تخم مرغ و چربی را کاهش داد و باعث بهبود بخشیدن ترکیب مواد اولیه می شود. از شیرینی و کیک در برابر اکسیداسیون محافظت می کند و در شیرینی هایی که پف می کنند و دانمارکی ها، مانع از منقبض شدن خمیر می شود و پف خمیر را زیاد می کند. ور آمدن خمیر را بهبود می بخشد.  هنگام ساخت دونات، لسیتین رطوبت را بهبود می بخشد و میزان چربی را در طی سرخ کردن بیش از ۲۰ درصد کاهش می دهد و باعث می شود که محصول کم چرب تر شود. در ویفرها به بهبود شکنندگی، بهبود بافت و سطوح بیرونی ویفر کمک می کند. در اثر اتصال آب با لسیتین عمر محصول زیاد می شود. باعث کاهش چسبندگی خمیر می شود. لسیتین در تولید کیک با انرژی کم و اشباع چربی و ویژگی های حساس و فیزیکی برتر است.  از لسیتین به عنوان جایگزین چربی در محصولات نانوایی و پخت کیک استفاده کنید.

کاربردهای لسیتین

لسیتین در محصولات پخته شده، شیرینی ها، شکلات، پودر کاکائو، محصولات لبنی، آیسینگ، فراستینگ، مارگارین و اسپری های غذایی استفاده می شود. معمولاً بر اساس وزن آرد به فرمولاسیون نان با 0.2٪ و به کیک های لایه ای با 0.5-1.5٪ اضافه می شود. همچنین در مخلوط های خشک و خمیر دونات در 0.25-0.5٪ از وزن کل مخلوط استفاده می شود.

عملکرد لسیتین

استفاده از لسیتین نقش مهمی در تولید نان و کیک و شیرینی ایفا می کند زیرا کیفیت خمیر را بهبود می بخشد، اختلاط یکنواخت را تضمین می کند و به طور کلی فرآیند پخت را تسریع می کند. پراکندگی مناسب چربی منجر به کاهش مقدار چربی مورد نیاز می شود، بنابراین ساختار سبک و یکنواختی به خمیر اضافه می کند و به نوبه خود با این عمل عمر مفید نان ها ، کلوچه ها، کیک ها و سایر محصولات پخته شده را افزایش می دهد و آنها را تازه و لطیف نگه می دارد.

بررسی اثر لستین به عنوان امولسیفایر در تولید کلوچه : در یک مطالعه لستین در مقادیر 27/0 ، 21/0  ، 19/0  ، 16/0  درصد برپایه وزن آرد با استفاده از ماشین مخلوط کن Horizontal – Z- Drum به چهار نمونه مختلف به ترتیب S1، S2، S3،S4  اضافه وسرعت جذب نمونه با استفاده از آنالیز رطوبت Scaltec  اندازه گیری شد. سرعت جذب رطوبت در 30 دقیقه برای S1، S2، S3، S4 به ترتیب برابر 10/2، 11/3، 19/3 و 23/3 % درصد بود. طبق نتایج بررسی، برای نمونه S1 ، لستین به مقدار 27/0  درصد کمترین جذب رطوبت در کلوچه را در 30 دقیقه نشان داد. بنابراین، واضح است که افزایش امولسیفایر باعث کاهش سرعت جذب رطوبت درکلوچه شده و لستین ممکن است بهترین اثر را را روی نگهداری محصول داشته و موجب افزایش مدت نگهداریمحصول شود. شکل زیر این مطلب را نشان می دهد. بطور کلی عملکرد لسیتین در کیک و شیرینی پزی شامل :

1.امولسیفایر

2.افزایش ماندگاری بالا

3. تبلور شکر

4.آزاد سازی بهتر از تجهیزات

https://sharp-printer.niloblog.com/p/22/%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%DA%AF%D9%84%DB%8C%D8%B3%DB%8C%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D9%BE%D9%88%D8%B3%D8%AA-%D8%B2%DB%8C%D8%A8%D8%A7%DB%8C%DB%8C.html

5.اکستروژن آسان

6. قابلیت تولید بهتر

7. افزایش نرمی و کاهش چسبندگی

8. کاهش چربی در شیرینی ها

در نهایت شیرینی و فرآورده های وابسته محصولاتی هستند که در بین همه اقشار مصرف کنندگان تقاضای فراوانی دارند. دامنه این محصولات بسیار گسترده است. بازار این محصولات مستلزم رقابت شدیدی است و در چنین شرایطی تولیدکنندگان باید کیفیت محصولات خود را بالا ببرند.

خرید لسیتین

نمایندگی تعمیرات پرینتر شارپ...
ما را در سایت نمایندگی تعمیرات پرینتر شارپ دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : پوران دخت خدابخش بازدید : 172 تاريخ : سه شنبه 23 فروردين 1401 ساعت: 16:49

خواص گلیسیرین برای پوست و مو و زیبایی

گلیسیرین از آن دسته از موادی است که مادربزرگ ها همیشه برای شادابی پوست و موی خود استفاده می کردند. تنها خاصیت استفاده از این روغن، مرطوب کردن پوست نیست و در بسیاری از محصولات سلامت و زیبایی پوست استفاده می شود. از گلیسیرین می توانید برای سلامت موها و ناخن های تان هم استفاده کنید. خرید کرم های گران‌قیمت را فراموش کنید و با کمی صبر و حوصله از مواد طبیعی برای درمان و زیبایی موهای خود استفاده کنید. نگران چرب شدن بیش از اندازه پوست و موی خود هم نباشید، گلیسیرین بدون اینکه باعث چربی زیاد شود، رطوبت کافی را به پوست می دهد.

گلیسیرین چیست؟

گلیسیرین یکی از همان موادی است که مادربزرگ ها همیشه برای شادابی و طراوت پوست و موی خود استفاده می کنند. این ماده نه تنها خاصیت مرطوب کنندگی بالایی دارد، بلکه پوست و موی شما را شفاف تر کرده و به آن شادابی و طراوت دو چندان می بخشد.

گلیسیرین (Glycerin) در واقع مایعی شفاف و فاقد بو می باشد که در اغلب چربی های طبیعی حیوانی و گیاهی یافت می شود. این چربی در بافت پوست نیز وجود دارد. همین نکته موجب شده است تا به صورت گسترده در تولید انواع صابون، کرم های مرطوب کننده، لوسیون بدن و به طور کلی محصولات آرایشی و بهداشتی کاربرد داشته باشد.

موارد استفاده از گلیسیرین

از گلیسیرین خالص در داروسازی استفاده می شود.

گلیسیرین برای تهیه لوسیون کرم های صورت به کار می رود. گلیسیرین رطوبت را در سطح پوست نگه می دارد.

از این ماده برای تهیه لوازم آرایشی نیز استفاده می شود. زیرا حلال خوبی است و باعث جذب رطوبت در سطح پوست می شود و پوست را نرم و چرب می کند.

گلیسیرین به صورت شیاف به عنوان ملین هیپراسموتیک و نرم‌کننده برای پیشگیری از یبوست استفاده می گردد.

خواص گلیسیرین برای پوست

پیشگیری از چین و چروک پوست

گلیسرین به دلیل خاصیت نرم‌کنندگی و مرطوب‌کنندگی اش به خوبی می تواند از چین و چروک پوست پیشگیری کرده و پوست را نرم و جوان و شاداب نگه دارد. یک قاشق چای خوری گلیسیرین را با یک قاشق چای خوری روغن ویتامین E ترکیب کنید، صورت و گردن خود را با این ترکیب به آرامی ماساژ دهید. بعد از 15 دقیقه آبکشی کنید. هر شب قبل از خواب این کار را انجام دهید.

کاربردهای گلیسیرین

تولید صابون های شفاف

تولید محصولات آرایشی و بهداشتی

داروسازی

صنایع غذایی

ساخت مواد منفجره مثل نیترو گلیسیرین و دینامیت

روغن کاری ابزارها و تاسیسات فلزی

جلوگیری از یخ بستن جک های هیدرولیکی

بالا بردن ویسکوزیته مایعات

https://sharp-printer.niloblog.com/p/21/%D8%A7%D8%B3%DB%8C%D8%AF-%D9%81%D8%B3%D9%81%D8%B1%DB%8C%DA%A9-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%D9%85%DA%A9%D9%85%D9%84-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%A7%DA%A9%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D9%85-%D8%B7%DB%8C%D9%88%D8%B1.html

عوارض جانبی گلیسیرین

در صورت استفاده زیاد از گلیسیرین، ممکن است عوارض جانبی زیر را مشاهده کنید:

دهیدراسیون پوست

دهیدراسیون پوست، باعث خشکی و پوسته‌پوسته شدن پوست می شود.

آلرژی

واکنش های آلرژیک می تواند شامل بثورات، خارش، کهیر و قرمزی گردد.

آکنه

استفاده بیش از حد از گلیسیرین می تواند باعث ایجاد آکنه و عفونت شود.

خرید گلیسیرین

نمایندگی تعمیرات پرینتر شارپ...
ما را در سایت نمایندگی تعمیرات پرینتر شارپ دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : پوران دخت خدابخش بازدید : 177 تاريخ : سه شنبه 23 فروردين 1401 ساعت: 16:45

اسید فسفریک در تولید مکمل های خوراکی دام و طیور

اسید فسفریک ، یک ماده شیمیایی پر کاربرد در صنایع مختلف است که معمولاً در دو گرید صنعتی و خوراکی و با درصد خلوص متفاوت، در دو حالت مایع و جامد در بازار وجود دارد. از این اسید معدنی معمولاً برای تولید انواع محصولات مختلف که در زندگی روزمره با آن ها سروکار داریم استفاده می شود. شکل مایع این اسید در گرید آزمایشگاهی برای کاربردهای تحقیقاتی مناسب است و گرید خوراکی اسید فسفریک نیز در حالت جامد در صنایع غذایی به کار می رود. یکی از مهم ترین موارد کاربردی این اسید معدنی، استفاده از آن در فرآیندهای تولید خوراک دام و طیور است.

جالب است بدانید اسید فسفریک ، یک اسید سه ظرفیتی با سه حالت اکسایش مختلف است که هر یک از این حالت ها منجر به تولید یکی از نمک های فسفاته می شوند. نمک های فسفاته مشتق شده از فسفریک اسید، دقیقاً همان مواد شیمیایی اولیه هستند که در صنایع تولید خوراک دام و طیور از آن ها استفاده می شود. با توجه به موارد فوق می توان نتیجه گرفت که اسید فسفریک ، خود به تنهایی و به طور مستقیم به عنوان ماده اولیه افزودنی به خوراک دام و طیور استفاده نمی شود، بلکه این مشتقات فسفریک اسید هستند که در این نوع صنایع به مصرف می رسند. در این مطلب سعی داریم نقش اسید فسفریک در این حوزه از صنعت را مورد بررسی قرار دهیم. لطفا با ما همراه باشید.

تهیه سنگ معدن فسفات برای تولید خوراک دام

اسيد فسفريك در خوراك دام ها ابتدا به صورت سنگ فسفات استخراج می شود. برای جدا شدن فسفر از مواد نامطلوب اطراف مانند شن و ماسه و خاک رس، سنگ معدن فسفات دار باید فرآیند بهره بری را طی کند. از آنجا که رسوبات سنگ فسفات به میزان قابل توجهی در ترکیب آنها متفاوت است، روند بهره وری می تواند از یک رسوب به ماده دیگر بسیار متفاوت باشد.

پس از بهره گیری از سنگ معدن فسفات، معمولاً آن را در خشک کن دوار خشک می کنند. در حالی که سایر سیستم های خشک کردن یک گزینه هستند، خشک کن های دوار بیشتر به دلیل ساخت سنگین و ظرفیت بالای آنها متداول هستند. در بعضی موارد، در صورت آلودگی فسفر، یا در حضور مواد آلی یافت شده که نیاز به حذف دارند، ممکن است در این مرحله فرآوری در کوره دوار نیز مورد نیاز باشد.

پس از خشک شدن سنگ فسفات، می توان با اسید سولفوریک واکنش داده و اسید فسفریک تولید کرد.

آماده سازی فسفر معدنی برای تولید خوراک دام و طیور؛ اهمیت استفاده از اسید فسفریک

فسفری که برای کاربرد در خوراک دام و طیور استفاده می شود در ابتدا از صخره های معدنی استخراج می شود. در طی این فرآیندها، فسفر از سایر ترکیبات ناخالص جداسازی شده و وارد مراحل بعدی فرآیند بهره برداری می شود. پرداختن به تجهیزات و جزئیات فرآیندهای بهره برداری از فسفر معدنی از موضوع این بحث خارج است و لذا صرفاً نقش آن در خوراک دام بیان خواهد شد.

فسفر معدنی جامد که در مراحل بهره برداری در خالص سازی تولید می شود با ترکیب شیمیایی اسید سولفوریک مخلوط شده و در نهایت، اسید فسفریک را تولید می کند. اسید فسفریک نیز یک ترکیب معدنی چند منظوره است که برای تولید سایر نمک های معدنی و بسیاری از مواد شامل فسفر به کار می رود. بیشتری آمار کاربرد فسفریک اسید در تولید کودهای فسفاته و خوراک دام و طیور به ثبت رسیده است.

در حال حاضر دو نمک معدنی اسید فسفریک با نام های MCP و DCP از واکنش میان اسید فسفریک و کربنات کلسیم به دست می آیند. این ترکیبات با توجه به ظرفیت اسیدی فسفریک اسید و واکنش با یون کلسیم تولید می شوند. محصول نهایی شامل گرانول هایی هستند که در مراحل اولیه تولید خوراک دام به مخازن و دستگاه های خوراک اضافه می شوند. کیفیت مواد اولیه بر روی کیفیت محصولات نهایی بسیار تأثیر دارد.

https://sharp-printer.niloblog.com/p/20/%D8%B3%D8%AF%DB%8C%D9%85-%D8%B3%DB%8C%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B1%D8%AF-%D8%AE%D8%B7%D8%B1%D8%A7%D8%AA.html

آیا همه حیوانات نیاز به فسفر دارند؟

بله، همه حیوانات این نیاز را دارند. با این حال، سیستم بیان این نیازها بین حیوانات مختلف متفاوت است. در اروپا برای خوک ها نیاز به فسفر قابل هضم، برای مرغ فسفر قابل جذب یا فورفور قابل هضم و برای نشخوارکنندگان مقدار کل فسفر بیان می شود.

تمام مواد خوراکی حاوی مقادیر بالای کل فسفر می توانند به عنوان منبع فسفر در تغذیه حیوانات استفاده شوند. امروزه همچنین امکان استفاده از فیتاز وجود دارد، آنزیمی که می تواند فسفر متصل به فیتات را در مواد گیاهی آزاد کند و فسفر را برای حیوانات تک معده در دسترس قرار دهد. با این حال، فیتاز قادر به آزاد سازی همه فسفر نیست و بنابراین، هنوز هم نیاز به مکمل خوراک دام با فسفات خوراکی غیر آلی وجود دارد.

خرید فسفریک اسید

نمایندگی تعمیرات پرینتر شارپ...
ما را در سایت نمایندگی تعمیرات پرینتر شارپ دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : پوران دخت خدابخش بازدید : 164 تاريخ : سه شنبه 23 فروردين 1401 ساعت: 16:40

سدیم سیترات از کاربرد تا خطرات

Na3C6H5O7 نمک سدیم سیترات است که دارای فعالیت قلیایی سازی است.

این ماده به شکل یک گرانول سفید یا پودر کریستالی می باشد. کمی اسیدی و محلول در آب است

این ماده شیمیایی به عنوان یک نگهدارنده غذا ، برای قلیایی سازی ادرار برای جلوگیری از سنگ کلیه ، داروی ضد انعقاد خون ذخیره شده و بافر استفاده می شود.

نام های متداول

تری سدیم سیترات دی هیدرات

سیتروسودین

نمک تری سدیم سیتریک اسید

هنگام جذب ، ناتروسیترال به آنیونهای سیترات و کاتیونهای سدیم جدا می شود.

یونهای سیترات آلی به یونهای بی کربنات متابولیزه می شوند و منجر به بافر شدن یون هیدروژن اضافی ، بالقوه معکوس شدن اسیدوز ، افزایش غلظت بی کربنات پلاسما و افزایش pH خون می شوند.

نمک تری سدیم اسید سیتریک است و در آب حل می شود. مقدار pH آن بین 7.5 تا 9.0 است.

عوارض سیترات سدیم در داروها

سدیم سیترات کاربرد پزشکی نیز دارد. در مقاله قبل راجع به مزایا و مضرات سیترات سدیم به تفصیل صحبت شد در این حالت، چند نکته وجود دارد که باید از آنها آگاهی داشته باشید.

سیترات سدیم هنگامی که به عنوان دارو مورد استفاده قرار می گیرد، مشکلات کلیوی (مانند سنگ کلیه) و اسیدوز متابولیک را درمان می کند. به عبارت ساده، ترکیب اسید اضافی در مایعات بدن است. سیترات سدیم خاصیت قلیایی دارد، از این رو توانایی آن در تثبیت سیستم های بدن که بیش از حد اسیدی هستند، می باشد.

اگرچه سدیم سیترات معمولاً بی خطر است، خطرات زیادی را به همراه دارد. این دارو با چندین نوع دارو متفاوت، به ویژه با داروهای آلومینیومی سیترات سدیم جلوگیری کنند. ممکن است باعث هیپرناترمیا شود که سدیم اضافی در خون است. علائم هیپرناترمیا شامل خواب آلودگی و ضعف است، در موارد شدید حتی می تواند منجر به تشنج و مرگ شود. در آخر اینکه، از مضرات سدیم سیترات ممکن است باعث ایجاد یک واکنش آلرژیک در برخی افراد شود. مانند هر دارویی، اگر بیماری دیگری دارید یا قبل از مصرف سدیم سیترات، داروهای دیگری مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

https://sharp-printer.niloblog.com/p/19/%D8%B3%D9%88%D8%B1%D8%A8%DB%8C%D8%AA%D9%88%D9%84-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B1%D8%AF%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%DA%A9%DB%8C.html

موارد استفاده سدیم سیترات

درمان اسیدوز متابولیک، عامل قلیایی کننده زمانی که نگهداری طولانی مدت ادرار قلیایی لازم باشد.

توصیه مصرف سدیم سیترات

بعد از غذا استفاده کنید. دارو را در ۲۰ تا ۱۰۰ سی سی آب رقیق کنید و با آن آب اضافی استفاده کنید. محلول را قبل از استفاده خنک کند تا طعم آن بهتر شود. ممکن است اسهال، تهوع و استفراغ تجربه کنید. در صورت شدید شدن این علایم با درمانگر خود تماس بگیرید. موارد ذیل را گزارش کنید: تغییرات عصبی (تحریک پذیریگ لرزش، گیجی)، تورم پا و قوزک پا، تنگی نفس، تپش قلب، درد شکمی، تیره شدن مدفوع.

خرید سیترات سدیم

نمایندگی تعمیرات پرینتر شارپ...
ما را در سایت نمایندگی تعمیرات پرینتر شارپ دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : پوران دخت خدابخش بازدید : 195 تاريخ : سه شنبه 23 فروردين 1401 ساعت: 16:34

سوربیتول و کاربردهای پزشکی آن

سوربیتول در پزشکی کاربردهای فراوانی دارد. این ماده از افزودنی های مجاز خوراکی می باشد و می تواند به عنوان یک ملین خوراکی مورد استفاده قرار گیرد.

سوربیتول به کمک آب و رسیدن به روده بزرگ و تحریک حرکات روده، به عنوان یک ملین کار می کند. این ماده برای افراد سالمند بسیار سودمند است، اگر چه همانند همه ی مواد خوراکی افزودنی بدون مشاوره با پزشک توصیه نمی شود.

در میوه های سیب، آلو، گلابی، گیلاس، خرما، هلو و زردآلو یافت می شود. در برخی از میوه های خشک نیز وجود دارد و به همین دلیل است از آلوی سیاه به عنوان یک ملین استفاده می کنند.

سوربیتول ابتدا در سال ۱۸۷۲ کشف شد. این ماده در محیط کشت باکتری مورد استفاده قرار می گیرد تا اثر کلی O157: H7 را از سویه های دیگر E. coli تشخیص دهد، زیرا باکتری ها در مقایسه با ۹۳٪ از گونه های E.coli شناخته شده به طور معمول قادر به تخمیر سوربیتول نیستند.

در درمان برای هیپراکالیمی (افزایش پتاسیم خون) از سوربیتول و پلی استایرن سولفونات سدیم رزین یون تبادلی (نام تجاری کایزالات) استفاده می کنند. رزین مبادله یونهای سدیم برای یونهای پتاسیم در روده است، در حالیکه این ماده به از بین بردن آن کمک می کند. در سال ۲۰۱۰،اداره بهداشت FDA ایالات متحده هشدار داد که افزایش خطر ابتلا به نکروز ژن در این ترکیب وجود دارد.

یکی از کاربردهای سوربیتول در پزشکی ساخت کپسول های نرمال ژل برای ذخیره دوزهای مجاز داروهای مایع است. با توجه به مزایای فراوانی که از این ماده مفید برای کاربردهای پزشکی ذکر شد، همینطور که گفته شد بدون مشورت با پزشک از این ماده برای مصارف پزشکی استفاده نکنید.

سوربیتول چیست

این ماده به عنوان جایگزین شکر در بسیاری از محصولات غذایی مانند انواع آدامس ها مورد استفاده قرار می گیرند. سوربیتول نوعی کربوهیدرات است که با نام الکل قند یا پلی ال نیز شناخته می شود. مقدار کالری این قند الکل حدود یک سوم شکر است. اما ۶۰ درصد خاصیت شیرین سازی بیشتری نسبت به شکر دارد. انواع سوربیتول به صورت پودری و مایع در بازار خرید و فروش محصولات غذایی عرضه می گردد.

موارد منع مصرف

سابقه حساسیت به هر یک از مواد تشکیل دهنده محلول سوربیتول

در بیماران با عدم تحمل فروکتوز

در مواردی که بیمار دچار قطع ادرار شده است

توصیه هایی برای مصرف کنندگان

محتوی هر ساشه را در نصف لیوان آب سرد حل کرده و میل کنید.

این دارو را می توان با یا بدون غذا مصرف کرد.

از مصرف سایر مسهل ها همراه سوربیتول خودداری کنید؛ مگر با تجویز پزشک.

از مصرف خودسرانه این دارو برای مدت بیش از یک هفته بپرهیزید.

کاربرد سوربیتول و کاربرد های پزشکی آن برای دیابت

پایین بودن شاخص قند در سوربیتول، آن را برای افراد مبتلا به دیابت مفید نموده است. مطالعات حیوانی انجام شده بر روی موش های آزمایشگاهی نشان داده است که این حیوانات پس از مصرف سوربیتول با کاهش وزن، کاهش گلوکز خون و تحمل گلوکز بالا مواجه شده اند. بنابراین مصرف سوربیتول به جای قند و شکر در افراد دیابتی می تواند مفید باشد. البته در مصرف سوربیتول و کاربرد های پزشکی آن باید توجه نمود و آن را بیش از حد مصرف ننمود.

https://sharp-printer.niloblog.com/p/17/%D8%A7%D8%AA%DB%8C%D9%84-%D9%87%DA%AF%D8%B2%D8%A7%D9%86%D9%88%D9%84-%D8%A2%D8%B2%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%B4%DA%AF%D8%A7%D9%87%DB%8C.html

کاهش قند خون

سوربیتول حاوی کالری به شکل کربوهیدرات است. این ماده به صورت ناقص در روده کوچک جذب می شود. باقی مانده آن نیز به روده بزرگ منتقل می گردد. بنابراین بازده متابولیسمی این محصول پایین و مقدار کالری آزاد شده توسط آن کم خواهد بود. به همین دلیل است که مصرف سوربیتول نسبت به شکر، ترشح انسولین را کاهش داده و باعث کاهش سطح گلوکز خون می گردد.

خرید سوربیتول 

نمایندگی تعمیرات پرینتر شارپ...
ما را در سایت نمایندگی تعمیرات پرینتر شارپ دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : پوران دخت خدابخش بازدید : 207 تاريخ : سه شنبه 23 فروردين 1401 ساعت: 16:28

استفاده از زانتان گام در لوازم آرایشی بهداشتی

همانطور که قبلا هم گفتیم زانتان گام در بسیاری از صنایع کاربرد دارد. یکی از مهم ترین موارد استفاده از این ماده در صنعت لوازم آرایشی و بهداشتی می باشد.

کاربرد زانتان گام در لوازم آرایشی

زانتان صمغ یک پلی ساکارید است که توسط باکتری Xanthomonas camprestris ساخته شده است. وقتی این باکتری در کشت حاوی کربوهیدرات ها قرار بگیرد، فرآیند تخمیر آغاز می شود و صمغ زانتان به عنوان محصول تولید می شود. پس از تشکیل گام، آن را جدا کرده، خشک می کنیم و به یک پودر ریز تبدیل می کنیم. کربوهیدرات های مورد استفاده در ساخت صمغ زانتان معمولاً از سویا، گندم یا ذرت حاصل می شوند.

۳ کاربرد مهم زانتان گام

کاربرد در محصولات غذایی

استفاده در محصولات مراقبت شخصی (صنایع آرایشی بهداشتی)

کاربرد در محصولات صنعتی

عوارض زانتان گام برای انسان

محصول شیمیایی مورد نظر از نظر سیالی شباهت بسیار زیادی به پلاستیک دارد. زانتان گام جزو مواد شیمیایی غیر سمی و بی خطر برای انسان محسوب می شود و از این ماده شیمیایی در صنایع غذایی استفاده می شود.

زمانی که زانتان گام آب را به خود جذب می کند، حالتی ژل مانند و لزج دارد. به همین علت زمانی مواد غذایی که حاوی این ترکیب شیمیایی هستند توسط انسان بلعیده می شود، در سیستم دستگاه گوارشی حالت ژل مانند پیدا می کند.

به همین علت این ترکیب شیمیایی قابل هضم نیست و دفع می شود. همچنین سرعت هضم مواد غذایی را به شدت کاهش می دهد.

Xanthan Gum Clear، یک گام درجه یک لوازم آرایشی و بهداشتی است که به ویژه برای محصولات آرایشی تخمیر شده است و تعداد میکرون پایین تر را به آن می دهد (80)، که منجر به فرمولاسیون های واضح تر و پایداری بهتر از گام های استاندارد Xanath می شود. گام به یک ضخیم کننده شفاف تبدیل می دهد که می تواند در محصولات بدون اضافه کردن رنگ استفاده شود. صمغ زانتان در استفاده از مواد آرایشی بسیارمناسب است زیرا به دلیل قابلیت غلیظ شدنش در برابر دما نیز بسیار پایدار و مقاوم می باشد.

فرمولاسیون ویژه با سهولت غلیظ می شود و به خوبی با سایر سورفاکتانت ها، امولسیفایرها، روغنهای اساسی، رایحه ها، رنگها ترکیب شده و به حالت تعلیق ذرات کمک می کند. قابلیت تعلیق ذرات، زانتان را به ویژه برای فرمولاسیون های لایه بردار مورد استفاده قرار می دهد.

مزایای استفاده از زانتان گام برای انسان

زانتان گام فواید و مزایای بسیار زیادی برای انسان دارد. به عنوان مثال: این ترکیب شیمیایی به درمان خشکی دهان کمک بسیار زیادی می کند. همچنین برای جلوگیری از رشد برخی از سرطان ‌ها، زانتان گام مورد استفاده قرار می گیرد.

از دیگر مزایای این ترکیب شیمیایی می توان به کاهش سطح کلسترول خون در بسیاری از افراد اشاره کرد.

https://sharp-printer.niloblog.com/p/17/%D8%A7%D8%AA%DB%8C%D9%84-%D9%87%DA%AF%D8%B2%D8%A7%D9%86%D9%88%D9%84-%D8%A2%D8%B2%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%B4%DA%AF%D8%A7%D9%87%DB%8C.html

خرید زانتان گام

صمغ زانتان از جمله مهمترین مواد کاربردی در گریدهای مختلف صنعتی، آزمایشگاهی و خوراکی می باشد و در بسیاری از صنایع همچون صنعت ساخت کاشی و سرامیک، صنایع غذایی، صنعت تولید لوازم آرایشی و بهداشتی، صنعت حفاری چاه نفت، صنعت کشاورزی، صنعت تولید انواع چسب، صنعت تولید دارو و … مورد استفاده قرار می گیرد.

برای خرید زانتان گام با کیفیت و بهداشتی می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید و خرید خود را نهایی کنید.

خرید زانتان گام

نمایندگی تعمیرات پرینتر شارپ...
ما را در سایت نمایندگی تعمیرات پرینتر شارپ دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : پوران دخت خدابخش بازدید : 134 تاريخ : سه شنبه 23 فروردين 1401 ساعت: 16:23

دو اتیل هگزانول آزمایشگاهی

مایعی قهوه ای تیره با بویی خوشایند است. در آب نامحلول است و دانسیته ای کمتر از آب دارد . دمای فلش آن بین ۱۴۰-تا ۱۷۰ درجه فارنهایت است. این ماده الکلی نوع اول، هشت کربنه و کایرال محسوب می گردد.

خواص و ویژگی ها

محصول فوق در بیشتر حلال های آلی انحلال پذیر می باشد و در مقیاس بسیار زیاد جهت استفاده در صنایع مختلفی همچون حلال ها، طعم دهنده ها و رایحه ها کاربرد دارد. همچنین ماده ای پیشگام جهت تولید سایر مواد شیمیایی مانند نرم کننده ها و پلاستیک ها نیز می باشد. این ترکیب شیمیایی، یک حلال همه کاره است که دارای واکنش پذیری عالی به عنوان یک ماده شیمیایی می باشد. و یک الکل به حساب می آید

این ماده در آب انحلال پذیری خوبی ندارد و دارای چگالی ای پایین تر از آب است

صنایع مصرف ­کننده این حلال به ترتیب میزان مصرف

۱) صنایع شیمیایی: از کاربردهای این حلال، سنتز دی استر بیس ۲- اتیل هگزیل فتالات[۲] ، بیس ( ۲-اتیل هگزیل) آدیپات[۳]، سباکات ها[۴] ( مانند دی اکتیل سباکات[۵] و دی– ۲- اتیل هگزیل سباکات[۶] )، گلیسیدیل اتر[۷]  (طی واکنش ۲-اتیل هگزانول با اپی کلروهیدرین[۸] و سدیم هیدروکسید تولید می شود و به عنوان یک رقیق کننده در رزین های اپوکسی کاربرد دارد )، اتوکسیلات ها[۹] (از واکنش دو اتیل هگزانول و اتیلن اکسید حاصل می شود ) و تولید روان کننده های دی اکتیل فتالات[۱۰] است که در تولید فرآورده های پلی وینیل کلراید[۱۱] کاربرد دارند.

۲) صنعت رنگ : از آن به عنوان یک عامل توزیع کننده در خمیر کردن رنگ دانه ها استفاده می شود. ۲-اتیلوهگزیل متاکریلات که عنوان یک عامل فرم دهنده ی پوشش دهنده ها استفاده می شود، برگرفته از این حلال است.

۳)  صنعت پلاستیک : این حلال به عنوان یک عامل واسطه در تولید پلاستیسایزرها[۱۴] و پلیمرهای متراکم[۱۵] کاربرد دارد. هم چنین استرهای این حلال با دی کربوکسیلیک اسیدها[۱۶] به عنوان پلاستیسایزر برای سنتز رزین ها و لاستیک استفاده می شوند. براي مثال از واكنش دو اتيل هگزانول با فتاليك انيدريد ماده اي به نام دي اوكتيل فتالات يا به اختصار DOP‌ بدست مي آيد كه به عنوان پلاستيسايزر PVC‌ مورد استفاده قرار مي گيرد.

اتیل هگزانول در صنایع

در شیمی برای پلاستیک‌های وینیل

به راحتی مواد آلی را در خود حل می‌کند و به عنوان یک حلال با فراریت کم، شناخته می‌شود.

در صنعت چسب و مواد شیمیایی مهر و مومی از این ترکیب در جهت بازدارندگی از خوردگی استفاده می‌شود.

در سوخت‌ها و افزودنی‌های سوختی قابل استفاده است.

در افزودنی‌های رنگی و مواد پوششی به عنوان حلال

در مصالح ساختمانی

https://sharp-printer.niloblog.com/p/16/%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B1%D8%AF-%D8%A7%D8%B3%D8%A7%D8%B3%DB%8C-%D8%A8%D9%88%D8%B1%D8%A7%DA%A9%D8%B3.html

استفاده گسترده از این ماده در کشاورزی

استفاده در صنایع نساجی و محصولات چرمی

قابل کاربرد در روان کننده‌ها و گریس‌ها

خرید دو اتیل هگزانول

نمایندگی تعمیرات پرینتر شارپ...
ما را در سایت نمایندگی تعمیرات پرینتر شارپ دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : پوران دخت خدابخش بازدید : 226 تاريخ : سه شنبه 23 فروردين 1401 ساعت: 16:17

6 کاربرد اساسی بوراکس

بوراکس اکنون در محصولات متنوع لباس شویی و تمیز کننده خانگی شامل تقویت کننده ترکیبات لباس شویی با برند mule team borax 20 و مایع دستشویی تقویت شده بوراکس به کار می رود. برخلاف نامش بوراتیم سفید کننده لباس شویی دارای بوراکس یا دیگر ترکیبات بورون نمی باشد. بوراکس همچنین در برخی فرمول های سفید کننده دندان وجود دارد. همچنین یک جز فعال در مورچه کش ها می باشد.

کاربردهای بوراکس

کاربردهای تجاری بوراکس، در طول چند دهه اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. این ترکیب به عنوان یک ماده فعال در پودر لباسشویی و محصولات پاک کننده خانگی استفاده می شود. کاربرد دیگر بوراکس در آزمایشگاه های شیمی و به عنوان یک ماده ضد حریق و بافر کننده pH است. از سایر کاربردهای بوراکس می توان به عاملی برای نرم کنندگی آب و همچنین جلوگیری کننده از پوسیدگی چوب اشاره نمود.

زمان که بوراکس در آب حل می شود، هیدرولیز شده و یک محلول قلیایی ملایم ایجاد کند که می توان از آن برای خنثی سازی اسیدها استفاده کرد. براکس می تواند در ترکیب با مواد قلیایی قوی برای تولید ترکیبات شیمیایی با pH پایین نیز استفاده شود. به بیان دیگر pH نسبتا ثابت بوراکس (تقریبا 9.2) این ماده شیمیایی را به یک عامل بافر کننده عالی برای محلول های دهیدراته تبدیل کرده است.

بوراکس بخشی از فرمولاسیون چسب نشاسته برای کاغذ و مقوای راه راه و یک عامل پپتیزه کننده در تولید چسب های کازئین و دکسترین است. این ترکیب با اتصال عرضی به گروه های هیدروکسیل مزدوج، چسبندگی و استحکام چسب را تا حد زیادی بهبود می بخشد.

بوراکس توانایی حل اکسیدهای فلزی را دارد و در بازیابی فلزاتی مانند برنج، مس، سرب و روی از سرباره ذوب مورد استفاده قرار می گیرد. در متالورژی آهن، بوراکس دکاهیدرات به عنوان شار برای جلوگیری از اکسیداسیون در سطح آهن مذاب استفاده می شود. در سایر فرآیندهای فلزکاری مانند جوشکاری و لحیم کاری، بوراکس برای پوشاندن سطوح فلزی استفاده می شود. این ترکیب با جلوگیری از تماس هوا و رطوبت از هرگونه اکسیداسیونی جلوگیری می کند؛ همچنین می تواند به عنوان یک ماده پاک کننده برای تمیز کردن سطح فلزات از زنگ زدگی و رسوب مورد استفاده قرار گیرد.

بوراکس به عنوان بافر PH عمل می کند

مقدار PH واقعی بوراکس در محدوده قلیایی قرار دارد؛ اگر این ماده به آب اضافه شود، PH محلول را تا حدود 8 تغییر می دهد (مقدار PH معمولی خنثی برابر 7 است). این مقدار PH نسبتاً قلیایی برای فرآیند تمیز کردن لباس ها بسیار مناسب است. زمانی که از کاربرد بوراکس به عنوان تنظیم کننده میزان PH بافر محلول عمل می کند، این مقدار برای محیط آب نیز ثابت نگه داشته می شود، حتی اگر در مراحل بعدی، شوینده های دیگری به محلول شستشو اضافه شود. این به آن معنا است که به راحتی می توانید لباس های خود را تمیز کنید.

کاربردهای سی ام سی

کربوکسی متیل سلولز یا سی ام سی یک پلیمر آلی است که از پلی ساکاریدهای طبیعی سنتز می شود. این ترکیب غیرسمی، تجدید پذیر، فراوان، زیست سازگار و زیست تخریب پذیر است. CMC در بسیاری از بخش های صنعتی از جمله فرآوری غذاها، تولید منسوجات، کاغذ، چسب، رنگ، داروسازی، لوازم بهداشتی و فرآوری نفت و مواد معدنی از ارزش بالایی برخوردار است. استفاده از سی ام سی به عنوان ضخیم کننده باعث می شود که مواد به طور مساوی در سراسر مخلوط  پراکنده شوند. این ترکیب به نگهداری مواد جامد در مایعات کمک کرده  و در واقع  به عنوان امولسیفایر عمل می کند.

https://sharp-printer.niloblog.com/p/14/%D9%86%DA%A9%D8%AA%D9%87-%D8%B1%D8%A7%D8%AC%D8%B9-%D8%A7%D8%B3%DB%8C%D8%AF-%D8%B3%DB%8C%D8%AA%D8%B1%DB%8C%DA%A9-%D9%87%D8%B1%DA%AF%D8%B2-%D9%86%D8%B4%D9%86%DB%8C%D8%AF%D9%87-%D8%A7%DB%8C%D8%AF.html

با کنترل میزان سی ام سی، می توان طعم و احساس غذا یا دارو را در دهان و هنگام بلع به خوبی تنظیم نمود. سی ام سی، یک پلی الکترولیت خطی با ویژگی های آنیونی است. این ویژگی باعث می شود که در آب سرد و گرم به راحتی حل شود و محلول های شفاف و بی رنگ ایجاد کند. توجه به این نکته ضروری است که ویژگی های خاص CMC به شدت تحت تأثیرغلظت محلول، قدرت یونی و PH قرار می گیرد.

بوراکس در استخراج طلا

بوراکس جایگزین جیوه به عنوان روش ترجیهی برای استخراج طلا در تسهیلات معدنی در معدن کاری اندازه های کوچک است. روش به نام روش بوراکس نامیده می شود و در فیلیپین استفاده می شود. یک پلیمر لاستیک مانند گاهی به اسم flubber ، gluep می تواند توسط پیوند متقاطع پلی وینیل استات با بوراکس ساخته شود. ساختن چسب های بر پایه پلی وینیل استات مانند چسب Elmer s glue و بوراکس یک آزمایش معمولی آموزشی است.

خرید بوراکس

نمایندگی تعمیرات پرینتر شارپ...
ما را در سایت نمایندگی تعمیرات پرینتر شارپ دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : پوران دخت خدابخش بازدید : 164 تاريخ : سه شنبه 23 فروردين 1401 ساعت: 16:06

۸ استفاده از آب اکسیژنه که نمی‌دانید

پراکسید هیدروژن، معروف به آب اکسیژنه یک محصول شناخته شده است که اغلب در قفسه های داروخانه ها به چشم می خورد. آب اکسیژنه حاوی خواص ضدعفونی کنندگی و ضدمیکروبی است و برای ضدعفونی و مراقبت کردن از جراحات پوستی جزئی کارایی دارد.

با این حال، می توان از این محصول علاوه بر استفاده های پزشکی به شیوه های مختلفی برای مراقبت از بدن و کارهای منزل بهره برد. در واقع عجیب به نظر می رسد که چنین محصول کم هزینه و در دسترسی به این میزان کارایی بالا داشته باشد.

موارد استفاده از آب اکسیژنه در زیبایی

پراکسید هیدروژن در موارد زیر استفاده شده است.

*آب اکسیژنه برای مو

*آب اکسیژنه برای دندان

*آب اکسیژنه برای گوش

*آب اکسیژنه برای ناخن

*آب اکسیژنه برای پوست

آب اکسیژنه دهانشویه ای مناسب

علاوه بر اینکه آب اکسیژنه برای قره قره کردن مناسب است می توانید از آن به عنوان دهانشویه خانگی طبیعی نیز استفاده کنید. چون باعث کاهش باکتری های حاضر بر روی زبان، دندان ها و لثه ها می شود. مزیت این محصول نسبت به انواع مشابه این است که ترکیبات سفیده کننده آن به کاهش لک هایی که زیبایی دندان ها را خدشه دار می کنند کمک می کند.

روش استفاده

مقداری کمی پراکسیدهیدروژن یا همان آب اکسیژنه را با همان میزان آب مخلوط کرده و بعد از مسواک زدن دندان ها، به عنوان دهانشویه استفاده کنید.

آب اکسیژنه برای پوست

شما می تواند متناسب با نوع پوستان خشک یا چرب، از آب اکسیژنه استفاده کنید. در غیر این صورت ممکن است موجب سوزش و لک های پوستی گردد. تاکید ما بر این است که قبل از استفاده از آب اکسیژنه برای پوست با پزشک مشورت کنید.

آب اکسیژنه برای تمیز کردن مسواک

اکثر مردم اصلا نگران تمیزی خود مسواک نیستند و نیازی به ضدعفونی آن نمی بینند. با این حال باید بدانید که ضدعفونی کردن مسواک ضروری است چون باکتری ها معمولا در برس مسواک تجمع می کنند. خوشبختانه ضدعفونی کردن مسواک به هیچ عنوان کار سختی نیست و با قرار دادن آن در مقداری آب اکسیژنه به راحتی انجام می شود.

روش استفاده

کافیست مقداری آب اکسیژنه داخل لیوان بریزید و مسواک تان را داخل آن قرار دهید و اجازه دهید یک شب کامل در آن بماند. روز بعد مسواک را با آب فراوان بشویید.

ب اکسیژنه (پراکسید هیدروژن) نوعی اسید است که به رنگ آبی کمرنگ تا شفاف است، که در سوختگی ها، عفونت ها و کراتوز سبورئیک استفاده می شود. با این حال، متخصصان پزشکی، دیگر از این اسید به عنوان ماده ضد عفونی کننده استفاده نمی کنند. زیرا پراکسید هیدروژن ناخواسته به سلول های سالم اطراف زخم ها آسیب می رساند. (سلول هایی که برای بهبودی لازم هستند). در صورت بهبود زخم ها موجب ایجاد لکه های پوستی و درماتیت (اگزما)، سوزش، تاول، کهیر، قرمزی و خارش می شود.

https://sharp-printer.niloblog.com/p/14/%D9%86%DA%A9%D8%AA%D9%87-%D8%B1%D8%A7%D8%AC%D8%B9-%D8%A7%D8%B3%DB%8C%D8%AF-%D8%B3%DB%8C%D8%AA%D8%B1%DB%8C%DA%A9-%D9%87%D8%B1%DA%AF%D8%B2-%D9%86%D8%B4%D9%86%DB%8C%D8%AF%D9%87-%D8%A7%DB%8C%D8%AF.html

علاوه بر عوارض پوستی، پراکسید هیدروژن به سایر اندام ها داخلی و چشم نیز آسیب می رساند.

مرگ و میر هنگام استنشاق یا بلع آب اکسیژنه نیز مشاهده شده است.

آب اکسیژنه برای خنثی کردن بوی بد پاها

بوی بد پا امری رایج بوده و معمولا در نتیجه تکثیر و انتشار باکتری ها در محیط مرطوب بروز می کند. اگر با چنین مشکلی دست به گریبان هستید، از آب اکسیژنه استفاده کنید که مانع از تکثیر میکروارگانیسم ها می شود.

روش استفاده

یک لیتر آب را بجوشانید و بگذارید دمای آن متناسب با دمای محیط شده و برای بدن قابل تحمل شود. سپس نصف لیوان آب اکسیژنه داخل آن بریزید و پاهایتان را به مدت 15 الی 20 دقیقه در آن قرار دهید. در نهایت نیز پاها را با دقت با حوله خشک کنید و اگر نیاز بود این کار را در طول روز چند مرتبه تکرار کنید.

خرید آب اکسیژنه

نمایندگی تعمیرات پرینتر شارپ...
ما را در سایت نمایندگی تعمیرات پرینتر شارپ دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : پوران دخت خدابخش بازدید : 86 تاريخ : سه شنبه 23 فروردين 1401 ساعت: 16:00

۵ نکته راجع به اسید سیتریک که هرگز نشنیده اید

فروش اسید سیتریک در طی دو دهه گذشته از کمتر 0.5 به بیش از 2 میلیون تن رسیده است. اسید سیتریک به طور طبیعی از میوه هایی مانند پرتقال، لیمو و لیمو ترش گرفته می شود. این اسید حداکثر 8٪ از وزن خشک میوه ها را شامل می شود. اسید سیتریک خواص زیادی دارد و برای بدن مفید است. به همین دلیل روزانه در محصولات زیادی از آن استفاده می شود اما شاید خیلی از شما از این موضوع بی خبرید که تقریبا در بیشتر موادی که مصرف میکنیم، اسید سیتریک وجود دارد. در این مقاله سعی داریم به مواردی از مهم ترین کاربردهای اسید سیتریک بپردازیم که تا بحال راجع به آنها اصلا نشنیده اید . پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

 اسید سیتریک یک ماده نگهدارنده، امولسیفایر، طعم دهنده و تسریع کننده است که به طور گسترده ای در بسیاری از صنایع به خصوص در مواد غذایی، آشامیدنی، دارویی، محصولات آرایشی و بهداشتی کاربرد دارد. اسید سیتریک به طور گسترده در گونه های جانوری، گیاهان و میوه ها وجود دارد. این اسید بی رنگ، بی بو و بسیار محلول در آب است.

طرز تهیه اسید سیتریک

با وجود آن که می توان این محصول را در گرید خوراکی در غلظت های بالا در بسیاری از مرکبات یافت, اما استحصال آن در مقیاس تجاری و صنعتی به صرفه نیست. به علاوه در حال حاضر حجم تقاضایی که برای این ماده وجود دارد، بسیار دور از میزانی است که می توان از مرکبات بدست آورد. توانایی تولید محصول فوق از تخمیر گیاهان به عنوان یک محصول جانبی این متابولیسم برای اولین بار در سال 1917 توسط یک شیمی دان آمریکایی به نام James Currie کشف شد.

روش رایج تولید این محصول، کشت دادن کپکی با نام «اسپرژیل» روی شکر است. فرآیند جداسازی و ته نشینی سبب می شود کلسیم سیترات به دست آید. مطابق واکنش زیر، از واکنش کلسیم سیترات با آب، اسید سیتریک به همراه کلسیم هیدروکسید تولید می شود:

Ca3(C6H5O7)2 + 6H2O ——->3Ca (OH)2 + 2C6H8O7

کاربرد اسید سیتریک در تولید محصولات غذایی منجمد

همانطور که می دانید غذاهای منجمد شده بخش زیادی از نیاز روزانه خوراک اکثر مردم جهان را تشکیل داده اند. قطعاً سلامت و بهداشت این مواد در درجه اول اهمیت قرار دارند. اسید سیتریک این نیاز را به طور کامل مرتفع می کند. سیتریک اسید در صنایع غذایی محصولات منجمد شده به انواع سبزیجات، گوشت، میوه و ... افزوده می شود تا علاوه بر تنظیم اسیدیته محیط، فعالیت فلزات سمی را حذف کرده و از اکسیداسیون اسکوربیک اسید که به عنوان طعم دهنده به محصولات منجمد اضافه شده است، جلوگیری نماید. همچنین سیتریک اسید می تواند چربی موجود در این گونه محصولات را خنثی کند.

استفاده در نگهدارنده ها

از آنجا که جوهر لیمو یکی از اسیدهای خوراکی قوی است، غالب استفاده از آن به عنوان طعم دهنده و نگهدارنده مواد غذایی و نوشیدنی ها، به ویژه نوشابه و آب نبات است. نمک های سیترات فلزات مختلف برای رساندن مواد معدنی به شکل بیولوژیکی موجود در بسیاری از مکمل های غذایی استفاده می شوند. در هر صد گرم از این اسید 247 کیلوکالری انرژی وجود دارد. این ماده را به عنوان امولسیون کننده به بستنی اضافه می کنند.

https://sharp-printer.niloblog.com/p/13/%D8%A7%D8%B3%DB%8C%D8%AF-%D8%A8%D9%88%D8%B1%DB%8C%DA%A9-%D8%B5%D9%86%D8%A7%DB%8C%D8%B9-%D8%BA%D8%B0%D8%A7%DB%8C%DB%8C.html

اسید سیتریک در بستنی

بسیاری از میوه های بریده شده مانند سیب و یا آووکادو، هنگامی که مدتی در معرض هوا قرار می گیرند اکسید شده و به رنگ قهوه ای در می آیند. برای جلوگیری از اکسید شدن میوه ها (مانند سیب و آووکادو) آن را در مخلوطی از آب و سیتریک اسید غوطه ور می کنند.

برخی اوقات این اسید به عنوان یک مکمل غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. برخی از مواد مانند ویتامین ها برای جذب شدن به محیط اسیدی نیاز دارند، از این رو اسید مذکور می تواند بسیار مفید واقع شود.

از دیگر مزیت های آن را می توان امکان تولید به شکل پودری دانست که این موضوع سبب سهولت استفاده در غذاهای خشک می گردد citric acid هم چنین برای ایجاد یک محیط اسیدی و تسهیل در فرایند تولید پنیر استفاده می کنند.

خرید اسید سیتریک

نمایندگی تعمیرات پرینتر شارپ...
ما را در سایت نمایندگی تعمیرات پرینتر شارپ دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : پوران دخت خدابخش بازدید : 170 تاريخ : سه شنبه 23 فروردين 1401 ساعت: 15:54

اسید بوریک در صنایع غذایی

اسید بوریک در کمتر از 2٪ نمونه های غذایی مورد آزمایش قرار گرفت. گوانگ مینگ دیلی گزارش داد که تنها 1.9 درصد از نمونه های غذایی که توسط وزارت بهداشت مورد آزمایش قرار گرفته اسید بوریک داشتند. در مقاله ای ، مدیر کل بهداشت و درمان، گفت که این وزارتخانه بین سال های 2010 تا 2014 4701 نمونه مواد غذایی را آزمایش کرده است و از تعداد 90 نمونه غذا یا 1.9 درصد شامل آن بوده است. وی اضافه کرد که غذای مورد آزمایش شامل نودلهای زرد و برنج بلغور است.

همچنین گفت که وزارتخانه همچنان به نظارت بر محصولات غذایی در بازار ادامه خواهد داد و اقداماتی را علیه واسطان صنایع غذایی که در تهیه غذا استفاده می کنند از اسید بوریک استفاده می کنند تا اطمینان حاصل شود که مواد غذایی برای مصرف مفید است. دکتر نور هشام گفت که اسید بوریک اغلب به عنوان یک آفت کش و نگهدارنده در صنایع چوب و مبلمان استفاده می شود. به طور گسترده ای در صنعت شیشه و صنعت پزشکی استفاده می شود. طبق قانون غذایی، استفاده از اسید بوریک به عنوان نگهدارنده غذا ممنوع است.افرادی که در این مورد تخلف کنند در بند 13 (1) قانون مجازات می شوند، و تا 10 سال زندان محکوم خواهند شد،و نیز جریمه نقدی میشوند و در برخی مواردی افراد هم مجازت میشوند و هم جریمه نقدی باید پرداخت نمایند.

کاربرد های اسید بوریک

* برای شستشوی ظروف و نگهداری مواد غذایی در زمان یونانیان باستان

* در انرژی اتمی برای کاهش شعله

* بهترین جذب‌کننده برای نوترون‌های آزاد در راکتور های هسته‌ای

* ماده اولیه برای تولید مواد شیمیایی مانند عنصر بور

* برای تولید محلول‌های ضدعفونی‌کننده، استریل چشمی و قطره گوش در پزشکی

* داروی گندزدا و ضدعفونی‌کننده در برش‌های سطحی و سوختگی‌ها

* یک ماده آنتی‌باکتریال در درمان انواع عفونت‌ها و آکنه‌ها

* کاهش رشد سلول‌های سرطانی (بالارفتن دوز مصرفی برابر است با تأثیر بیشتر)

روش تولید اسید بوریک

این ماده با واکنش بوراکس (سدیم تتربورات دکا هیدرات) با اسیدهای معدنی مانند اسید هیدروکلریک آماده می شود که واکنش آن را در زیر می توانید ببینید:

همچنین به عنوان محصول جانبی در واکنش هیدرولیز دی بوران با تری هالید بورن نیز تشکیل می شود:

منابع غذایی بور

بور یک ماده طبیعی در غذاهای مختلف است. مزایای آن برای سلامت انسان بسیار زیاد است و همچنین خواص آنتی اکسیدانی خاصی را از خود نشان می دهد. بور در سیب (با پوست و خام)، موز خام، بادام ها، بادام زمینی، آبجو، شراب، نان سفید غنی شده و برنج سفید وجود دارد. بوریک بخش مهمی از دنیای غذا را تشکیل می دهد و به منظور تقویت غذاهای فرآوری شده نیز به کار برده می شود.

از آنجایی که منابع غذایی طبیعی این ترکیب محدود هستند، بهتر است که مکمل های غذایی را طبق تجویز پزشک مصرف کرد.

کاربردها

هر چه بیشتر در مورد خواص سودمند اسید بوریک بیاموزیم، باز هم کم است. این ماده در طیف گسترده ای از محصولات مصرفی و صنعتی بکار می رود. که در ادامه به برخی از آنها می پردازیم:

دارویی و آرایشی

یک ضد عفونی کننده خفیف و همچنین یک اسید ملایم است که مانع از رشد میکروارگانیسم ها در سطوح خارجی بدن می شود. معمولا در محلول های لنز تماس، ضدعفونی کننده های چشم، پودر بچه، داروهای ضد پیری و غیره مورد استفاده قرار می گیرد.

از کاربردهای مهم این اسید استفاده برای درمان عفونت های موجود در واژن است.

https://sharp-printer.niloblog.com/p/12/%D8%A7%DA%A9%D8%B1%DB%8C%D9%84%DB%8C%DA%A9-%D8%A7%D8%B3%DB%8C%D8%AF-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B1%D8%AF%D9%87%D8%A7%DB%8C.html

کاربرد بوریک اسید به عنوان آفت کش

از سال 1948 از بوریک اسید به عنوان آفت کش در کشاورزی استفاده می‌شود؛ زیرا قابلیت از بین بردن کک، موریانه، سوسک‌ها، حتی جلبک‌ها و قارچ‌ها را دارد. درمورد سوسک‌ها، مورچه‌ها و موجودات مشابه، اسید بوریک باعث ایجاد مسمومیت شکمی در آن‌ها می‌شود. بنابراین با توجه به مکانسیم عملکردش روی این موجودات، زمانی که به عنوان آفت کش استفاده می‌شودف به صورت طعمه در اختیار این ریز موجودات قرار می‌گیرد یا به صورت پودر خشک در محل مورد نظر و شکاف‌ها استفاده می‌شود تا با حرکت کردن حشرات، به پای‌شان بچسبد و حشره از این طریق در معرض اسید بوریک قرار بگیرد. تکرار این امر، در اثر 3 تا 10 روز باعث مرگ تدریجی حشرات بر اثر کم آبی و گرسنگی می‌شود. البته مکانیسم‌های آفت کشی با بوریک اسید، هنوز رضایت بخش نیست.

خرید اسید بوریک

نمایندگی تعمیرات پرینتر شارپ...
ما را در سایت نمایندگی تعمیرات پرینتر شارپ دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : پوران دخت خدابخش بازدید : 163 تاريخ : سه شنبه 23 فروردين 1401 ساعت: 15:50

اکریلیک اسید و کاربردهای آن

اکریلیک اسید مایعی بی رنگ، شفاف، خورنده با بوی مشخص می باشد که به عنوان ساده ترین کربوکسیلیک اسید غیر اشباع شناخته می شود و شامل یک گروه وینیل است که مستقیما به انتهای کربوکسیلیک اسید وصل می شود. اسید اکریلیک با آب، الکل ها، اترها و کلروفرم مخلوط می شود. این اسید با الکل ها و اکنش داده و استر تشکیل می دهد که اکریلات نامیده می شوند. استرهای بزرگ تر پلیمرهایی نرم و منعطف می دهند که با افزایش وزن مولکولی الکل، به جامداتی موم گونه تبدیل می شوند. همچنان که وزن مولکولی مونومر افزایش می یابد، پلیمریزاسیون به نحو قابل ملاحظه ای کند تر می شود و درجه پلیمریزاسیون کمتری به دست می آید.

اسید اکریلیک و استرهای آن به راحتی با واکنش با پیوندهای دوگانه خود تشکیل پلی اکریلیک اسید و یا با سایر مونومرهای وینیلی (به عنوان مثال آکریل آمید، آکریلونیتریل، ترکیبات وینیل، استایرن و بوتادین) با هم ترکیب می شوند و هموپلیمر و کوپلیمر را تشکیل می دهند که پرکاربردترین آنها پلی متاکریلات ها هستند. اکریلیک اسید بسیار سریع پلیمریزه می شود و یک ماده جامد شیشه ای پدید می آورد. این پلیمر در کاربردهای پلاستیکی بسیاری به عنوان جاذب آب استفاده می شود.

خطرات اکریلیک اسید

از خطرات اکریلیک اسید سوختگی، خوردگی، خارش و سوزش پوست، چشم و مجاری تنفسی است. ریختن این ماده در چشم می‌تواند منجر به آسیب جدی به چشم شود که عموما این آسیب ها برگشت ناپذیر است. قرارگیری در معرض این ماده موجب ایجاد سرفه، خس خس، تنگی نفس، سردرد، حالت تهوع و استفراغ می‌شود. ارتباط مستقیم مقدار کمی از آن با پوست موجب سوختگی و ایجاد جوش در آینده در آن موضع می‌شود. قورت دادن این مایع منجر به سوختگی دهان، حلق، معده، اسهال، پایین آمدن فشار خون، خفگی و حتی مرگ می‌شود.

خواص فیزیکی اکریلیک اسید

 وزن ملکولی ۷۲

نقطه ی ذوب ۱۳.۵ درجه ی سانتی گراد

چگالی ۱.۰۴۵ گرم بر میلی لیتر

نقطه ی جوش ۱۴۱ درجه ی سانتی گراد

نقطه ی فلش ۶۸ درجه سانتی گراد

دمای بحرانی ۳۸۰ درجه ی سانتی گراد

فشار بحرانی ۵.۰۶ مگاپاسکال است.

به دلیل اینکه این مواد شیمیایی در بخش های مختلف، ازجمله محصولات آرایشی مانند لاک ناخن اکریلیک گرفته تا صنایع شیمیایی مختلف کاربرد دار

بازار خرید و فروش اکریلیک اسید

بازار این ماده در طول سال ها افزایش یافته است، زیرا این مواد شیمیایی در بخش های مختلف، از محصولات آرایشی مانند لاک ناخن اکریلیک گرفته تا صنایع شیمیایی مختلف کاربرد دارد. در استفاده از این ماده در جایگاه های مختلف نظر دانشمندان با یکدیگر فرق دارد، زیرا سازمان های بهداشتی در ایالات متحده، استفاده این ماده ی شیمیایی را در محصولات مختلف بررسی کرده اند. به طور سنتی، به عنوان مواد خام در تولید صنعتی استرها استفاده شده است.

این استرها مانند متیل اکریلات، اتیل آکریلات و غیره برای تهیه رزین های بر پایه حلال استفاده شده است اما با توجه به نگرانی های زیست محیطی، تولید آن ها متوقف شد. علاوه بر این، آکریلیک های توسعه یافته بر پایه ی آب کاربردهای گسترده ای از جمله در رنگ هایی با کاربرد خانگی و در سایر محصولات دیگر مانند نقاشی، کاغذ، چسب و واکس دارند. همین عوامل سبب رشد بازار این ترکیب در سال های پیش رو شده است

بازار خرید اکریلیک اسید

تخمین زده می‌شود که بازار جهانی فروش اکریلیک اسید در سال 2020 به 13.21 میلیارد دلار برسد. زنجیره تولید و استفاده از این ماده دارای طیف بسیار گسترده‌ای از شرکت‌ها و کارخانجات است. بیشتر تولید کنندگان این ماده، فروش را از طریق کانال‌های منطقه‌ای انجام می‌دهند. با این‌حال بیشتر خرید اسید اکریلیک در مناطق خاورمیانه و آسیا مرکزی از کانال تولیدکنندگان اروپایی صورت می‌گیرد.

https://sharp-printer.niloblog.com/p/11/%D8%B1%D9%88%D8%B4-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%D8%A7%D8%B3%DB%8C%D8%AF-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%DB%8C%DA%A9.html

بیشترین خرید این ماده از سوی واحدهای صنعتی تولیدکننده لوازم بهداشتی مانند پوشک و نواربهداشتی رخ می‌دهد. علت این امر قابلیت جذب بالای آب توسط این ماده است که در این محصولات مورد استفاده قرار می‌گیرد. با در نظر گرفتن این نوع مصرف و مصارف گسترده دیگر از این ماده، چین دارای بزرگترین بازار خرید این ماده در جهان محسوب می‌شود.

قیمت این ماده دارای یک فرآیند همگام‌سازی با قیمت پروپیلن است. به عبارتی دیگر با افزایش قیمت پروپیلن، دست شرکت‌های تولیدکننده برای افزایش قیمت اسید اکریلیک باز است. همچنین افزایش قیمت محصولاتی که در تولید آن از مشتقات این ماده استفاده می‌شود (مانند رنگ‌ها، پوشش‌دهنده‌ها و محصولات مراقبت شخصی و موارد دیگر) منجر به افزایش قیمت آن خواهد شد.

خرید اسیداکریلیک

نمایندگی تعمیرات پرینتر شارپ...
ما را در سایت نمایندگی تعمیرات پرینتر شارپ دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : پوران دخت خدابخش بازدید : 179 تاريخ : سه شنبه 23 فروردين 1401 ساعت: 15:45

روش های تولید اسید استیک

در قرن هشتم جابربن حیان از طریق تقطیر سرکه، اسید استیک را از آن خارج کرد و هرمان کولب شیمیدان آلمانی در سال 1847 برای اولین بار این اسید را از طریق مواد معدنی توانست بسازد و استفاده از آن در شیمی به عهد باستان برمیگردد.

باکتری های مخمر سرکه تمایل شدیدی به تولید اسید استیک دارند، این باکتری های در مواد غذایی، آب و خاک یافت میشود و به طور طبیعی از میوه ها و غذاهای فاسد طی فرایند تخمیر تولید میشوند.

سرکه از میوه هایی نظیر سیب، انگور و دانه هایی مثل جو تولید میشود این مواد به دلیل داشتن نشاسته (جو) و قند و مواد الکلی (سیب، انگور) توسط باکتری های مخمر سرکه معرف به بچه سرکه تخمیر میشوند. سرکه معمولا دارای این اسید با وزن حجمی ۴ الی ۸ درصد می‌باشد.

روش‌های تولید صنعتی اسید اسیتیک

کربونیلاسیون متانول: در این روش متانول با مونوکسید کربن در فشارهای بالا (۲۰۰atm) واکنش داده و اسید استیک تولید می‌کند. این روش از سال ۱۹۲۰ ابداع شده‌است و به دلیل ارزان بودن متانول و از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه‌است.

اکسیداسیون بوتان: از حرارت دادن بوتان با اکسیژن هوا در حضور یونهای فلزی منگنز، کبالت و کروم، پروکسید تولید می‌شود. پروکسید در اثر تجزیه اسید استیک ایجاد می‌کند.

{۲C_4HiO + CO_۲ → ۴CH_3COOH + 2H_۲O}

اکسیداسیون استالدئید: استالدئید در شرایط ملایم و در حضور کاتالیزورهای ساده فلزی مثل منگنز و کروم و… توسط اکسیژن هوا اکسید شده و اسید استیک تولید می‌کند.

{۲CH_3CHO + 2O_۲ → ۲CH_3COOH}

محصولات جانبی تولید شده در این واکنش مانند اسید فرمیک یا استات اتیل و… به دلیل داشتن نقطه جوش پایینتر از اسید استیک توسط تقطیر جداسازی می‌شوند. کاربرد اسید استیک به صورت سرکه به عنوان چاشنی غذا و تهیه انواع ترشی استفاده می‌شود. اسید استیک رقیق به عنوان افشانه برای از بین بردن قارچ های گیاهان استفاده می‌شود. اسید استیک گلاسیال در صنایع شیمیایی در تولید فیلم‌های عکاسی، تولید پلاستیک پلیاتیلن تریفتالات (PET) استفاده می‌شود. همچنین به عنوان ماده واسطه در تولید استات وینیل که ترکیب مهمی در تولید چسب و رنگ می‌باشد،

چطور با استیک اسید سرکه درست کنیم

برای اینکه بتوانید با استفاده از استیک اسید نسبت به ساخت سرکه اقدام کنید لازم است تا ابتدا به این نکته اشاره کنیم.

که در صورتی که طعم جوهر سرکه را چشیده باشید خواهید دید که طعمی ترش و همانند سرکه دارد از این رو می توان از خود استیک اسید به عنوان سرکه استفاده نمود.

برای ساخت جوهر سرکه میبایست متانول با مونوکسید کربن در فشارهای بالا واکنش داده تا اسیداستیک تولید شود.

استفاده از این روش برای تولید جوهر سرکه از سال 1920 رواج یافته و به دلیل ارزان بودن متانول در بازار مورد توجه بسیاری از افراد و صنایع واقع شده است.

به جهت کربن دار کردن متانول لازم است تا متانول و مونوکسید کربن با هم واکنش دهند تا در نهایت جوهر سرکه به وجود آید. لازم به ذکر است که مقدار زیادی از اسید استیک جهان از روش کربن دار کردن متانول تولید می شود.

تولید با روش  Chiyoda Crop

در حال حاضر شرکت های لایسنسور نسبتا زیادی دارای تکنولوژی فرایند تولید این اسید در مقیاس تجاری هستند. در زیر به عنوان نمونه فرایند مورد استفاده توسط کمپانی Chiyoda Crop. به عنوان آمده است.

به طور خلاصه در این فرایند, جریان خوراک اصلی متانول به دو جریان مجزا تقسیم می شود و در تماس با offgas خروجی از راکتور در برج جذب فشار بالا (7) و جریان گاز رقیق در برج, فشار پایین قرار می گیرد.

جریان کربن مونوکسید نیز فشرده شده و به راکتور تزریق می شود. راکتور مورد استفاده در این فرایند از نوع رایزر است و هیچ گونه بخش مکانیکی متحرکی ندارد. کاتالیست مورد استفاده در این طراحی نیز که با نام تجاری ACETICA catalyst شناخته می شود یک کاتالیست بر مبنای عنصر رادیوم است که بر روی یک ساپورت جامد سوار شده است.

جریان مایع خروجی از راکتور به یک فلش درام (2) هدایت می شود تا آنجا فرایند فلش بر روی آن انجام شود. استیک اسیدخام تبخیر شده به یک ستون دی هیدراسیون (3) فرستاده می شود تا آب همراه و هم چنین گازهای سبک از آن جدا شوند.

سپس جریان استیک اسید خشک به ستون نهایی (4) منتقل می شود تا در آنجا محصولات جانبی سنگین از آن جدا شوده و از پایین برج خارج شود.

https://sharp-printer.niloblog.com/p/10/%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4-%D8%AA%D8%B9%D9%85%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D9%85%D8%A7%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%B1%D8%AF-%DA%A9%D8%A7%D9%85%D9%BE%DB%8C%D9%88%D8%AA%D8%B1.html

محصول این ستون نیز به منظور حذف یون های I- از آن به ستون یون زدایی (5) فرستاده می شود. جریان بخار خروجی از بالای این ستون نیز به ستون جذب فشار پایین (8) برمی گردد تا مجددا در تماس با متانول قرار گیرد. هم چنین CO, متان و سایر محصولات جانبی سبک موجود در جریان بخار خروجی از برج های جذب و هم چنین محصولات جانبی سنگین خروجی از ستون نهایی (4) همگی به اسکروبر (9) فرستاده می شود.

خرید اسید استیک

نمایندگی تعمیرات پرینتر شارپ...
ما را در سایت نمایندگی تعمیرات پرینتر شارپ دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : پوران دخت خدابخش بازدید : 120 تاريخ : سه شنبه 23 فروردين 1401 ساعت: 15:42

خبرنامه

عضویت

نام کاربري :
رمز عبور :